گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها آرامش پس از طوفان | گزارش وضعیت بازار سهام (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال برای ۳۹۲ نفر توسط تعاونی‌های جدیدالتاسیس خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار ۸ پیشنهاد بخش خصوصی خراسان رضوی به رئیس جمهور  اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از استاندارد جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد
سرخط خبرها

۲۰ درصد کارخانه‌های خوراک دام خراسان رضوی تعطیل شده است

  • کد خبر: ۱۷۰۴۳۶
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
۲۰ درصد کارخانه‌های خوراک دام خراسان رضوی تعطیل شده است
صنعت دامپروری استان با مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و رکود ناشی از کاهش تقاضا از سوی دامداران روبه رو شده است. همین مسئله سبب شده ۲۰  واحد خوراک دام در خراسان رضوی تعطیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ۷۰ درصد هزینه تولید شیر، گوشت و تخم مرغ به خوراک دام مربوط می‌شود به همین دلیل هر چه وضعیت تولید این محصول بهبود یابد، امکان مدیریت هزینه تولید گوشت و فراورده‌های دامی بیشتر می‌شود. بااین حال به گفته تولیدکنندگان خوراک دام، اکنون این صنعت با مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و رکود ناشی از کاهش تقاضا از سوی دامداران روبه رو شده است. همین مسئله سبب شده است ۲۰  واحد خوراک دام در خراسان رضوی تعطیل شود.

مشکلات کارخانه‌های خوراک دام

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: صد کارخانه خوراک دام فعال در خراسان رضوی وجود دارد. یکی از مشکلات جدی این کارخانه جات که موجب آسیب پذیری آنان شده، موضوع تأمین نقدینگی است که سبب کاهش تولید آنان شده است. به گفته مدیرعامل اتحادیه کارخانه جات خوراک دام استان، حدود بیست کارخانه خوراک دام به دلیل نداشتن نقدینگی برای تأمین نهاده‌های دامی و نداشتن بازار تعطیل شدند. از دیگر مشکلات این کارخانه جات می‌توان به مسائل مالیاتی، تعرفه‌های برق، گاز و... اشاره کرد.

علی‌اکبر لبافی بیان کرد: گرفتن معدل از حساب شخص حقیقی و حقوقی و تأمین منابع مالی براساس معدل حساب، موضوعی است که برخی بانک‌ها به آن توجه نمی‌کنند و حاضر به پرداخت وام نیستند. وی با بیان اینکه مسئله دیگری که کارخانه جات خوراک دام مطرح می‌کنند، این است که استان در حوزه صدور مجوز برای واحد‌های تولیدی خوراک دام اشباع شده است، گفت: با صدور مجوز‌های متعدد تنها منابع مالی از بین خواهد رفت. دراین زمینه نمی‌توان اقدامی انجام داد؛ اما قرار است جهاد کشاورزی که نهاد صادرکننده مجوز‌های جدید است، با تشریح وضعیت واحد‌های تولیدی خوراک دام در استان، درخواست کنندگان مجوز را از این وضعیت آگاه کند.

لبافی بیان کرد: درآمد‌های کارخانه جات خوراک دام بسیار کاهش پیدا کرده و میزان مالیات دریافتی از آن‌ها با سود حاصل از فروش و فعالیتشان همخوانی ندارد. مقرر شد اداره کل امور مالیاتی این موضوع را بررسی کند.

بی مهری بانک‌ها به تولید

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی کارخانه جات خوراک دام، طیور و آبزیان خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا ضمن گلایه از بانک‌ها گفت: باوجوداینکه دستگاه‌های مختلف مانند استانداری، دادگستری و جهاد کشاورزی پای کار حمایت از تولید هستند، بانک‌ها همچنان از پرداخت تسهیلات به کارخانه‌های خوراک دام خودداری می‌کنند. این مسئله سبب شده است تا از دی ماه سال گذشته کارخانه‌های خوراک دام موفق به دریافت تسهیلات بانکی نشوند.

فریدون کافی افزود: سخت گیری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات در شرایطی انجام می‌شود که بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، هزینه‌های کارخانه‌های خوراک دام به شدت افزایش یافته و همین مسئله نیاز به نقدینگی توسط این کارخانه‌ها را بیشتر کرده است. به عنوان مثال در سال گذشته هر کیلو جو هزار و ۸۰۰ تومان بود، اما اکنون به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. وی ادامه داد: براساس قانون باید بانک‌ها پنج برابر میزان سپرده‌ها به متقاضیان وام بدهند. همین مسئله سبب شده است تا کارخانه‌های خوراک دام سعی کنند که با سپرده گذاری در بانک تخصصی مربوط وام بگیرند، اما بانک مرتبط حاضر به پرداخت وام به کارخانه‌های خوراک دام استان نیست.

اکنون کمبود نقدینگی سبب شده است تا کارخانه‌ها به منظور ادامه فعالیت مجبور شوند که نقدینگی مورد نیاز خود را از بازار آزاد دریافت کنند. بااین حال ازآنجاکه هزینه‌های دریافت وام از بازار آزاد بسیار بیشتر از منابع بانکی است، این مسئله هزینه تمام شده واحد‌های تولیدی خوراک دام را افزایش داده است. وی ادامه داد: وقتی هزینه خوراک دام افزایش یابد، این مسئله منجر به گران ترشدن هزینه تمام شده دام و طیور می‌شود و درنهایت دود این گرانی‌ها به چشم مصرف کننده می‌رود.

چرا در زمانی که می‌توانیم با پرداخت تسهیلات بانکی هزینه‌های تولید گوشت را کاهش داده و بار گرانی را برای مردم سبک‌تر کنیم، باز هم بانک‌ها حاضر به همکاری با بخش تولید نیستند. بانک‌ها در حالی از تولید حمایت نمی‌کنند که امسال باید بر اساس شعار سال، تمام سعی و تلاش خود را برای مانع زدایی از رشد تولید به کار ببرند. وی افزود: در حال حاضر کارخانه‌های خوراک دام به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و بالابودن سود دریافت وام از بازار آزاد با ظرفیت کمتری در حال فعالیت هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->